Masajul de tonifiere si fermitate este un masaj general, al intregului corp, care are ca scop eliminare rapida a oboselii, relaxarea musculara si generare a unei stari generale bune. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata. Masajul nu este unul brutal sau dureros asa ca va puteti lasa corpul „sa pluteasca”. Masajul se efectueaza, de regula, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimuleaza starea de bine si relaxarea, conform aromoterapiei.

Masajul de intretinere este un masaj caruia majoritatea oamenilor nu ii acorda atentia cuvenita si meritata, darmasajul de intretinere se poate dovedi foarte eficient in mentinerea unei bune stari de sanatate.

Masajul de tonifiere si fermitate este un masaj care este indicat a se face cel putin o data pe sapamana, preferabil doua masaje pe saptamana, si are ca scop mentinerea organismului într-o functionalitate perfecta. Tehnica este de aplicare a unor manevre si procedee specifice care au ca scop o mai buna activare a circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment si organ, realizarea unei elasticitati a pielii si a articulatiilor si la nivelul musculaturii.

Ajuta la relaxarea si tonifierea musculara specifica unui organism sanatos, înlatura starea de oboseala prin relaxarea sistemului nervos si a celui hormonal. De asemenea, masajul de tonifiere si fermitate poate realiza o eliminare mai rapida a toxinelor din organism si o regenerare mai buna a tesuturilor.

Este recunoscut faptul ca e mai bine si mai ieftin sa te mentii sanatos decît sa astepti sa te înbolnavesti si apoi sa te tratezi.

Medicamentele clasice pot fi nu numai foarte costisitoare dar au si efecte secundare negative, încât e de preferat sa fie luate masuri profilactice care includ masajul de întretinere, o viata mai echilibrata, o alimentatie sanatoasa precum si practicarea sportului.